fbpx

Ublažavanje opeklina od sunca

Sa masti od SMILJA ublažite opekline od sunca: 

Opekline od sunca mogu biti vrlo neugodne i bolne, ali s pravilnom njegom kože mogu se brzo ublažiti simptomi i smanjiti oštećenja kože. Mast od smilja (lat. Helichrysum italicum) može biti korisna i prirodna opcija za ublažavanje simptoma opeklina od sunca. Ova biljka ima protuupalno i analgetsko djelovanje te pomaže u smanjenju boli, crvenila, otoka i upale.

Evo kako koristiti mast od smilja za ublažavanje opeklina od sunca:

Operite opečeno područje kože hladnom vodom i nježno osušite.

Nanesite malu količinu masti od smilja na opečeno područje kože i nježno utrljajte dok se mast potpuno ne upije. Mast će pomoći u smanjenju boli i upale.

Ponavljajte primjenu masti od smilja na opečeno područje kože nekoliko puta na dan po potrebi.

Ako je opeklina velika ili bolna, možete napraviti oblog od masti od smilja. Nanesite mast od smilja na sterilnu gazu ili pamučnu krpu i nježno stavite na opečeno područje kože. Prekrijte oblog zavojem ili maramom i ostavite na koži nekoliko sati. Ponovite postupak prema potrebi.

Mast od smilja se može kupiti u trgovinama zdrave hrane ili ljekarnama, ali je također vrlo jednostavno napraviti kod kuće. Za pripremu masti od smilja, trebat će vam sušeni cvjetovi smilja i neko hladno prešano ulje, kao što je maslinovo ili bademovo ulje.

0