fbpx

Staračke pjege

Korištenje MASTI OD SMILJA kod starački pjega;

Masti od smilja se tradicionalno koriste u medicini već stotinama godina, a posebno su poznate po svom djelovanju na kožu. Smilje je biljka koja raste u Mediteranu i poznata je po svojim ljekovitim svojstvima, a smatra se da može pomoći u liječenju staračkih pjega na koži.

Staračke pege su hiperpigmentirana područja na koži koja se obično pojavljuju na rukama, licu i drugim dijelovima tijela koji su bili izloženi suncu. One se najčešće javljaju kod starijih osoba, a uzrokovane su dugotrajnom izloženošću sunčevoj svjetlosti, genetskim faktorima ili hormonskim promjenama.

Masti od smilja mogu pomoći u ublažavanju staračkih pjega na koži jer imaju protuupalno i antioksidativno djelovanje. Također, smatra se da smilje pomaže u regeneraciji stanica kože, što može doprinijeti poboljšanju izgleda kože.

Mast od smilja treba nanositi na staračke pege svakodnevno, najbolje navečer prije spavanja. Važno je napomenuti da mast od smilja neće ukloniti staračke pege u potpunosti, ali može pomoći u smanjenju njihove vidljivosti i poboljšanju izgleda kože.

0